Брифінг з Президентом Віктором Януковичем та членами Уряду

31 травня Микола Майгер прийняв участь у брифінгу за участю Президента Віктора Януковича, віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова, представників Кабінету міністрів і мерій приймаючих міст, українського та міжнародного готельного бізнесу.

Борис Вікторович Колесніков відповів на питання українських та закордонних гостей та повідомив про те, що в плані підготовки об`єктів до чемпіонату Європи з футболу 2012 року буде відкрита кредитна лінія для тих готелів, які будуть побудовані українськими інвесторами.

Він також додав, що в першому читанні був прийнятий закон про нульову ставку податку на прибуток для всіх готелів та висловив думку, що даний закон буде прийнятий в цілому в червні 2010 року.

За словами Бориса Вікторовича, на сьогоднішній день існує дефіцит готельних номерів для так званої “родини УЄФА”: у Києві – 693, Донецьку – 1028, Харкові – 99, Львові – 141.

Віце-прем’єр-міністр також поінформував, що в цьому році з державного бюджету за програмою підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року вже профінансовано 4,5 млрд. грн. А до кінця року з держбюджету і залучених коштів буде профінансовано ще 19 млрд. грн.

Важливо відзначити, що президентські вибори і подальші зміни у внутрішньополітичному житті країни, стали каталізатором інвестиційної зацікавленості до української економіки в цілому та готельного бізнесу зокрема. Усі учасники конференції відзначили ефективність та  доцільність даного заходу у розвитку готельного бізнесу, адже до цього часу кардинальних кроків з регулювання данної сфери не було зроблено.