Українсько-Американський бізнес-форум

Компанія «МАЙГЕР» прийляла участь в Українсько-Американському бізнес-форумі, який відбувся 14 жовтня 2010 року.

Бізнес-форум відбувся в рамках роботи Українсько-Американської ради з торгівлі та інвестицій. Основними питаннями форуму стали податкове та митне законодавство, контроль, земельне врегулювання, інвестиції. У форумі брали участь Міністр економіки України Василь Цушко, Заступник торговельного представника США, Міріам Сапіро, Президент Американсько-української ділової ради Морган Вільямс, Президент Американської Торгівельної Плати в України Хорхе Зукоскі та ін.

Міністр економіки сподівається, що американська сторона оцінить ті перспективи, які відкриються для бізнесу. Вже зараз уряд робить все можливе для усунення перешкод роботі іноземних інвесторів в Україну. Як зазначив Василь Цушко «За обсягами прямих іноземних інвестицій в Україні перша економіка світу – Сполучені Штати Америки». Міністр також згадав, що між Україною та США укладено основні договору, які є запорукою міцного економічного співробітництва між країнами. Зараз проводяться переговори з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі, що свідчить про лібералізацію зовнішньої торгівлі.

Згідно зі словами Заступника торгового представника США, Міріам Сапіро, Америка зацікавлена в «поглибленні і розвитку економічного співробітництва» і готова надавати «підтримку і стимулювання» системних реформ уряду. Міріам Сапіро також стверджує: “Необхідно гарантувати обов’язкове виконання норм права, забезпечити передбачливість і прозорість у процесі прийняття рішень. Так український уряд зможе переконати бізнес у тому, що він повинен прийти на українські ринки”. Першим кроком до створення сприятливого економічного клімату стало «удосконалення Податкового кодексу». Заступник торговельного представника США готова продовжувати співпрацю з Україною.

У свою чергу Президент Американсько-української ділової ради Морган Вільямс зазначив, що на даний момент близько 25 компаній зацікавлені в інвестиціях в Україні. За його словами, український ринок є дуже привабливим, одним з ключових ринків. Єдине, що зупиняє інвесторів, це невідповідність Української економіки міжнародним стандартам. Стабілізація економіки – запорука процвітання. Морган Вільямс сподівається на подальшу плідну співпрацю з владою України.
На даний момент залишилося ще багато питань, які належить вирішити нашій державі. Одним з основних завдань уряду має стати сприяння залученню зарубіжних інвестицій в економіку Україну. Будемо сподіватися, що перші кроки Української влади до стабілізації економіки і прагнення до відповідності міжнародним стандартам будуть успішними, а наступні реформи переконають зарубіжних інвесторів працювати в Україну.